matmut atlantique «Βάζουν γκολ» σε τρία από τα πιο σύγχρονα γήπεδα της Γαλλίας όπου διεξάγονται οι αγώνες για το EURO 2016 !

Στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στη Γαλλία, 24 ομάδες  ανταγωνίζονται σε 10 στάδια για να καταλήξουν  στις 10 Ιουλίου στο μεγάλο τελικό.  Η Climaveneta κάνει αισθητή την παρουσία της και σε αυτήν την διοργάνωση καθώς έχει εγκαταστήσει μονάδες αντλιών θερμότητας σε τρία από τα πλέον σύγχρονα γήπεδα της Γαλλίας :  το Atlantique στο Μπορντό,  το Allianz Riviera στη Νίκαια και στo ιστορικό Parc des Princes στο Παρίσι.


Το Nouveau Stade de Bordeaux είναι ένα γήπεδο νέας γενιάς, πολλαπλών χρήσεων τα εγκαίνια του οποίου έγιναν τον Μάιο του 2015. Είναι αφιερωμένο στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, με χωρητικότητα 42.000 θέσεων. Για τον κλιματισμό του γηπέδου αυτού  εγγυήθηκε  η Climaveneta με την τοποθέτηση δύο μονάδων της που συνδυάζουν το καλύτερο επίπεδο εσωτερικής θερμοκρασίας και υγρασίας και μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας με αποτέλεσμα την μείωση του κόστους λειτουργίας. Οι δύο μονάδες που επιλέγηκαν για  αυτό το φουτουριστικό και εμβληματικό γήπεδο είναι: 
Αντλία θερμότητας αέρα – νερού, μοντέλο NECS-N και το ειδικό μοντέλο Integra NECS-Q ταυτόχρονης λειτουργίας σε ψύξη και θέρμανση και τα δύο ενεργειακής κλάσης Α.
 
allianz_rivieraΤο γήπεδο Allianz Riviera στη Νίκαια εγκαινιάστηκε το 2013 και από τότε έχει φιλοξενήσει τους εντός έδρας αγώνες της τοπικής ομάδας OGC Nice. Έχει χωρητικότητα 35.000 θέσεων και στεγάζει και Μουσείο Αθλητισμού. Κλιματίζεται από μια αντλία θερμότητας πολλαπλών χρήσεων Climaveneta NECS-CQ σχεδιασμένη ειδικά για το συγκεκριμένο γήπεδο, που καλύπτει τόσο τις ανάγκες ψύξης όσο και τις ανάγκες θέρμανσης.

parc des princesΤο γήπεδο Parc des Princes, στο Παρίσι, κατασκευάστηκε το 1972, όμως, λόγω του μοντέρνου σχεδιασμού του φαίνεται σύγχρονο, ακόμα και σήμερα. Το γήπεδο αυτό μπορεί να φιλοξενήσει 48.500 άτομα και έχει ανακαινιστεί πρόσφατα.  Εδώ έχουν εγκατασταθεί δύο αντλίες θερμότητας Climaveneta του πλέον σύγχρονου μοντέλου Integra ERACS2-Q / SL-CA, ενεργειακής κλάσης Α, ταυτόχρονης λειτουργίας σε ψύξη και θέρμανση  συνολικής ψυκτικής απόδοσης 1194 kW και θερμαντικής απόδοσης 1214 kW.
 

Ο συγκεκριμένος τύπος αντλιών θερμότητας της οικογένειας Integra της Climaveneta είναι γνωστός ως ο «Βασιλιάς των αντλιών θερμότητας», ο πιο σύγχρονος που υπάρχει, καθώς με ένα τετρασωλήνιο σύστημα παράγει ταυτόχρονα ζεστό και κρύο νερό, μεταφέροντας ουσιαστικά θερμότητα από το ένα κύκλωμα στο άλλο. Με αυτό τον τρόπο, οι μονάδες Integra πετυχαίνουν απόδοση έως 800%, τη στιγμή που ένα συμβατικό σύστημα με καυστήρα φυσικού αερίου για θέρμανση ή ζεστά νερά φτάνει το 95% και με ψύκτη για τον κλιματισμό δεν θα ξεπερνούσε το 300%. Η επιλογή των μονάδων αυτών της Climaveneta στα γήπεδα του Euro 2016 και του πρωταθλήματος της Γαλλίας είναι ενδεικτική της τεχνολογικής υπεροχής της σε κάθε είδους εφαρμογή, από την μικρή κατοικία μέχρι τα ξενοδοχεία τα αεροδρόμια και φυσικά τα αθλητικά κέντρα.


Σχετικά
Links :

Γήπεδο Atlantique: http://www.matmut-atlantique.com/en
Γήπεδο Allianz Riviera: http://www.allianz-riviera.fr
Γήπεδο Parc des Princes: http://www.psg.fr
Τεχνική Παρουσίαση αντλιών θερμότητας Integra: εδώ
Video για τις αντλίες θερμότητας Integra: εδώ

 

 

 Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

News Flash

Τί αλλάζει η μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος στη θέρμανση των σπιτιών;

Όπως γνωρίζουμε, το Δεκέμβριο ανακοινώθηκε η μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος μέσω της αναπροσαρμογής των χρεώσεων ΥΚΩ που συναντάμε στους λογαριασμούς, είτε είναι της ΔΕΗ είτε των άλλων παρόχων.H Climaveneta στην 10η HORECA

Η Climaveneta, το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής κεντρικών συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού στην Ευρώπη, θα συμμετάσχει στη φετινή HORECA, τη σημαντικότερη έκθεση στην Ελλάδα που αφορά τον ξενοδοχειακό και τον επισιτιστικό κλάδο.Ενεργειακή αποδοτικότητα : Η αόρατη δύναμη της Ευρώπης

Ο Miguel Arias Cañete, νέος Ευρωπαίος Επίτροπος για την ενέργεια, είναι υπέρμαχος του συνθήματος «πρωτίστως αποδοτικότητα» (#efficiencyfirst). O Επίτροπος πιστεύει πως η ενεργειακή αποδοτικότητα αποτελεί ουσιαστικά μία εναλλακτική πηγή ενέργειας, την πιο φιλική προς το περιβάλλον, απαλλαγμένη από γεωπολιτικούς κινδύνους και προσιτή σε κάθε καταναλωτή.