H Climaveneta, ο κορυφαίος κατασκευαστής συστημάτων κλιματισμού και θέρμανσης στην Ευρώπη, οδηγεί τις εξελίξεις και στον τομέα της αξιολόγησης και πιστοποίησης ενεργειακής απόδοσης σύγχρονων κτιρίων.


Ο κτιριακός τομέας ευθύνεται σε ποσοστό 40 – 50% για την παγκόσμια ενεργειακή κατανάλωση και ως εκ τούτου την έκλυση αερίων του θερμοκηπίου και την κλιματική αλλαγή. Έτσι, από τις αρχές της δεκαετίας του '90 άρχισαν να δημιουργούνται διεθνή πρότυπα, πιστοποιήσεις και συστήματα αξιολόγησης της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων.


Σήμερα, τα κορυφαία αρχιτεκτονικά και μελετητικά γραφεία του κόσμου δεν νοείται να σχεδιάσουν ένα κτίριο χωρίς να δώσουν ιδιαίτερο βάρος στην ενεργειακή αποδοτικότητα τους.

H Climaveneta, ο κορυφαίος κατασκευαστής συστημάτων κλιματισμού και θέρμανσης στην Ευρώπη, οδηγεί τις εξελίξεις και στον τομέα της αξιολόγησης και πιστοποίησης ενεργειακής απόδοσης σύγχρονων κτιρίων. Ποιά είναι όμως η μεγαλύτερη πηγή ενεργειακών καταναλώσεων σε ένα κτίριο; Η απάντηση είναι σαφής με μεγάλη διαφορά: η θέρμανση και ο κλιματισμός των κτιρίων αντιστοιχούν με το 50-60% των συνολικών ενεργειακών καταναλώσεων του.
Η Climaveneta, διαισθανόμενη την ευθύνη της ως ηγέτιδα στο χώρο, σχεδιάζει μηχανήματα θέρμανσης & κλιματισμού (αντλίες θερμότητας και ψύκτες) με βασικό κριτήριο την κορυφαία ενεργειακή τους αποδοτικότητα. Τα μηχανήματα που κατασκευάζει βελτιώνουν την ενεργειακή “βαθμολόγηση” κάθε κτιρίου και το βοηθούν να πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα αυστηρότερα πρότυπα.

BREEAM
Η πιστοποίηση BREEAM είναι η ευρύτερα χρησιμοποιούμενη μέθοδος εκτίμησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα κτίρια παγκοσμίως. Στη Μεγάλη Βρετανία, όπου και “γεννήθηκε” η πιστοποίηση BREEAM, υπάρχουν αρκετά πιστοποιημένα κατά BREEAM (http://bit.ly/1sGOXtAστα οποία χρησιμοποιούνται συστήματα Climaveneta.

LEED (Leadership in Energy & Environmental Design)
Την αμερικανική πιστοποίηση LEED από το US Green Building Council καλύπτουν τα προϊόντα της Climaveneta στους τομείς της Ενέργειας & Ατμόσφαιρας (ΕΑ) και Εσωτερικού Περιβάλλοντος Ποιότητας (EQ) και συμβάλλουν ώστε τα κτίρια (http://bit.ly/1zuiI2x
να συγκεντρώνουν περισσότερους «πόντους» στη συγκεκριμένη αξιολόγηση.

BCA Green Mark
Στη Σιγκαπούρη, μία χώρα στην οποία υπάρχει τεράστια οικοδομική δραστηριότητα για κτίρια υψηλών απαιτήσεων, το πρότυπο πιστοποίησης BCA Green Mark καθορίζει τις βέλτιστες πρακτικές στο σχεδιασμό και την κατασκευή κτιρίων. Η Climaveneta, δραστηριοποιείται ενεργά και σε αυτή την ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά και ήδη έχει συμμετάσχει σε πολύ μεγάλα έργα, όπως είναι το Sports Hub (http://bit.ly/1vNBQeT). 
 


Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

News Flash

Climaveneta: «ειδικός» στην εξοικονόμηση ενέργειας για κολυμβητήρια & πισίνες

Ένα από τα σημαντικότερα πεδία στα οποία αξιοποιούνται οι μεγάλες δυνατότητες των αντλιών θερμότητας είναι τα κολυμβητήρια και οι πισίνες, έργα στα οποία η Climaveneta διαθέτει ήδη πλούσια εμπειρία. 


Έφυγε από τη ζωή η σημαντικότερη γυναίκα αρχιτέκτονας όλων των εποχών, η Ιρακινο-βρετανή Ζaha Hadid

Έφυγε για πάντα στις 31 Μαρτίου, σε ηλικία 65 ετών, από έμφραγμα του μυοκαρδίου η σπουδαιότερη κατά γενική ομολογία γυναίκα αρχιτέκτονας όλων των εποχών, η ιρακινο-βρετανή Zaha Hadid.
Επιτέλους είναι οριστικό ! χωρίς έγκριση της πολυκατοικίας η αποσύνδεση από την κεντρική θέρμανση

Ψηφίστηκε χθές το βράδυ στην βουλή η πολυαναμενόμενη διάταξη για την αποσύνδεση από την κεντρική θέρμανση όσων διαμερισμάτων το επιθυμούν σε πολυκατοικίες.