Ένα από τα σημαντικότερα πεδία στα οποία αξιοποιούνται οι μεγάλες δυνατότητες των αντλιών θερμότητας είναι τα κολυμβητήρια και οι πισίνες, έργα στα οποία η Climaveneta διαθέτει ήδη πλούσια εμπειρία. 

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των έργων που παρουσιάζουμε στη συνέχεια και στα οποία έχει επιτευχθεί η επιθυμητή απόδοση και άνεση σε συνδυασμό με μεγάλη εξοικονόμηση στο κόστος ενέργειας. 

  • Κολυμβητήριο, Άνοιξη Αττικής: αντλία θερμότητας Climaveneta, υψηλών θερμοκρασιών AW-HT 0302/CA-E, για τη θέρμανση του νερού πισίνας διαστάσεων 25x12,5m, τη θέρμανση του χώρου του κολυμβητηρίου και του γυμναστηρίου αλλά και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης (για τα μπάνια, ντους, κ.λ.π.)

  • Αθλητικό Κέντρο, Παλλήνη Αττικής: αντλία Θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών AW-HT 0122/CA-E, απόδοσης 42kW για τη θέρμανση κλειστής πισίνας διαστάσεων 23x10m και παραγωγή ζεστών νερών χρήσης με boiler 1000lit.

  • Ιδιωτική Πισίνα σε Οικία, Βούλα Αττικής:αντλία θερμότητας Climaveneta AWR 0101 DHW 2, θερμαντικής ισχύος 28,3kW με ολική ανάκτηση θερμότητας, για ψύξη και θέρμανση, όλο το χρόνο, στο χώρο εσωτερικής πισίνας και παράλληλη παραγωγή δωρεάν ζεστού νερού χρήσης.

  • Κολυμβητήριο, Βέροια: μία αντλία θερμότητας τύπου NECS-N 0412 / B και μια ακόμα αντλία θερμότητας γεωθερμική αυτή τη φορά, τύπου NECS-WN 0412/B, ικανοποιώντας τη θέρμανση και την ψύξη του χώρου και φυσικά τη θέρμανση του νερού της πισίνας.

  • Δημοτικό Κολυμβητήριο, Περιστέρι: Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα συνολικής κάλυψης θερμικών αναγκών κολυμβητηρίων με αντλίες θερμότητας Climaveneta. Συγκεκριμένα, εγκαταστάθηκε μία μονάδα τύπου roof-topWSM-0101CE ισχύος 34,8kW στην ψύξη και 32,3kW στην θέρμανση για τον κλιματισμό των εμπορικών χώρων και γραφείων. Επίσης, ψύκτηςμε μερική ανάκτηση θερμότητας τύπου NX-D 0352 P/Kισχύος 88,5kW, για την ψύξη των χώρων του κολυμβητηρίου και δωρεάν παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Τέλος γεωθερμική αντλία θερμότητας μοντέλο NECS-WN 0552 / B για τη θέρμανση της πισίνας Ολυμπιακών διαστάσεων (50m x 21m).

  • Ξενοδοχειακή Πισίνα, Ψαρού Μύκονος: τρεις αντλίες θερμότητας τύπων AW-HT 0071 και 0041 για θέρμανση νερού εσωτερικής πισίνας και για οικονομική παραγωγή ζεστών νερών χρήσης για τα αποδυτήρια αλλά και το υπόλοιπο ξενοδοχείο.

Αυτά τα παραδείγματα αποδεικνύουν στην πράξη, ότι η Climaveneta έχει αποκτήσει εξειδίκευση στην εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και στη μείωση του κόστους λειτουργίας και σε έργα όπως είναι τα κολυμβητήρια και οι πισίνες κάθε μεγέθους.  Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

News Flash

2016 Συναγερμός ! Το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη για τρίτη συνεχόμενη φορά !

Ο μέσος όρος της θερμοκρασίας του περασμένου έτους πάνω από στεριά και θάλασσα, ήταν ο υψηλότερος που έχουμε δει ποτέ από το 1880.Η Climaveneta και φέτος αθλοθέτης στο «Μονοπάτι Παρνασσού »

Με μεγάλη επιτυχία και εξαιρετικές συνθήκες διοργανώθηκε στις 23 Απριλίου ο 10oς Ορεινός Αγώνας Δρόμου «Μονοπάτι Παρνασσού» 2017.Climaveneta & αειφόρος ανάπτυξη

Το 2009 η εταιρεία Loccioni δέχθηκε με ενθουσιασμό την πρόκληση της «αειφόρου ανάπτυξης» (sustainability) δημιουργώντας τη “Leaf community” (κοινότητα του πράσινου φύλλου) στην οποία συμμετέχουν όχι μόνο η ίδια η εταιρεία, αλλά και οι πελάτες, οι συνεργάτες της και η Διεθνής επιστημονική κοινότητα.