Ένα από τα σημαντικότερα πεδία στα οποία αξιοποιούνται οι μεγάλες δυνατότητες των αντλιών θερμότητας είναι τα κολυμβητήρια και οι πισίνες, έργα στα οποία η Climaveneta διαθέτει ήδη πλούσια εμπειρία. 

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των έργων που παρουσιάζουμε στη συνέχεια και στα οποία έχει επιτευχθεί η επιθυμητή απόδοση και άνεση σε συνδυασμό με μεγάλη εξοικονόμηση στο κόστος ενέργειας. 

  • Κολυμβητήριο, Άνοιξη Αττικής: αντλία θερμότητας Climaveneta, υψηλών θερμοκρασιών AW-HT 0302/CA-E, για τη θέρμανση του νερού πισίνας διαστάσεων 25x12,5m, τη θέρμανση του χώρου του κολυμβητηρίου και του γυμναστηρίου αλλά και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης (για τα μπάνια, ντους, κ.λ.π.)

  • Αθλητικό Κέντρο, Παλλήνη Αττικής: αντλία Θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών AW-HT 0122/CA-E, απόδοσης 42kW για τη θέρμανση κλειστής πισίνας διαστάσεων 23x10m και παραγωγή ζεστών νερών χρήσης με boiler 1000lit.

  • Ιδιωτική Πισίνα σε Οικία, Βούλα Αττικής:αντλία θερμότητας Climaveneta AWR 0101 DHW 2, θερμαντικής ισχύος 28,3kW με ολική ανάκτηση θερμότητας, για ψύξη και θέρμανση, όλο το χρόνο, στο χώρο εσωτερικής πισίνας και παράλληλη παραγωγή δωρεάν ζεστού νερού χρήσης.

  • Κολυμβητήριο, Βέροια: μία αντλία θερμότητας τύπου NECS-N 0412 / B και μια ακόμα αντλία θερμότητας γεωθερμική αυτή τη φορά, τύπου NECS-WN 0412/B, ικανοποιώντας τη θέρμανση και την ψύξη του χώρου και φυσικά τη θέρμανση του νερού της πισίνας.

  • Δημοτικό Κολυμβητήριο, Περιστέρι: Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα συνολικής κάλυψης θερμικών αναγκών κολυμβητηρίων με αντλίες θερμότητας Climaveneta. Συγκεκριμένα, εγκαταστάθηκε μία μονάδα τύπου roof-topWSM-0101CE ισχύος 34,8kW στην ψύξη και 32,3kW στην θέρμανση για τον κλιματισμό των εμπορικών χώρων και γραφείων. Επίσης, ψύκτηςμε μερική ανάκτηση θερμότητας τύπου NX-D 0352 P/Kισχύος 88,5kW, για την ψύξη των χώρων του κολυμβητηρίου και δωρεάν παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Τέλος γεωθερμική αντλία θερμότητας μοντέλο NECS-WN 0552 / B για τη θέρμανση της πισίνας Ολυμπιακών διαστάσεων (50m x 21m).

  • Ξενοδοχειακή Πισίνα, Ψαρού Μύκονος: τρεις αντλίες θερμότητας τύπων AW-HT 0071 και 0041 για θέρμανση νερού εσωτερικής πισίνας και για οικονομική παραγωγή ζεστών νερών χρήσης για τα αποδυτήρια αλλά και το υπόλοιπο ξενοδοχείο.

Αυτά τα παραδείγματα αποδεικνύουν στην πράξη, ότι η Climaveneta έχει αποκτήσει εξειδίκευση στην εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και στη μείωση του κόστους λειτουργίας και σε έργα όπως είναι τα κολυμβητήρια και οι πισίνες κάθε μεγέθους.  Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

News Flash

Συναγερμός: Το διοξείδιο του άνθρακα στην υψηλότερη συγκέντρωση που έχει μετρηθεί ποτέ!

Συναγερμός: Το διοξείδιο του άνθρακα στην υψηλότερη συγκέντρωση που έχει μετρηθεί ποτέ!Θέρμανση με αντλία θερμότητας: πραγματικό παράδειγμα κατοικίας στη Ν. Φιλαδέλφεια

 
Επειδή ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθεί κάποιος για τις δυνατότητες ενός συστήματος είναι να το δει να δουλεύει, σας παρουσιάζουμε ένα πραγματικό παράδειγμα στο οποίο οι αντλίες θερμότητας της Climaveneta αντικατέστησαν με επιτυχία το πετρέλαιο σε διαμέρισμα πολυκατοικίας.Η «άνθηση» των αντλιών θερμότητας στην Ευρωπαϊκή Αγορά

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Αντλιών Θερμότητας (EHPA) εκπόνησε και δημοσίευσε τα αποτελέσματα μεγάλης πανευρωπαϊκής έρευνας για την αγορά των συστημάτων αυτών και την υιοθέτηση τους στον κτιριακό τομέα (νέες οικοδομές και ανακαινίσεις).