Το κόστος είναι σίγουρα ένας καθοριστικός παράγοντας για την απόκτηση κάθε καταναλωτικού αγαθού. 

 Όταν έχεις να κάνεις όμως με την απόκτηση ενός συστήματος κλιματισμού/θέρμανσης, το οποίο είναι καθοριστικό για την ποιότητα ζωής των δικών σου ανθρώπων,τότε πρέπει να αντιμετωπίζεις αυτή την αγορά ως επένδυση με σημαντικά οφέλη σε μόνιμη βάση. Δεν είναι περίεργο που είμαστε ολοένα και πιο προσεκτικοί για το που πρέπει να δαπανήσουμε τα χρήματά τους. Χρειάζεται πάντοτε «ψάξιμο» για ότι θέλουμε να βάλουμε στο σπίτι ή στον επαγγελματικό μας χώρο, καθώς πρώτα απ’όλα πρέπει να ελέγξουμε εάν η αγορά αυτή «αξίζει τα λεφτά της». Αυτός είναι ο καθοριστικός παράγοντας και όχι το απόλυτο νούμερο του αρχικού κόστους αγοράς, το οποίο μικρό ή μεγάλο μπορεί να μετατραπεί σε «λεφτά για πέταμα» στην περίπτωση μίας κακής επιλογής. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με τους θερμοπομπούς, τις φορητές σόμπες, τα ηλεκτρικά λεβητάκια και άλλες μικροσυσκευές θέρμανσης που το χειμώνα του 2012 κατέκλυσαν τα σπίτια επειδή ήταν φθηνές λύσεις, μόνο και μόνο για να αποδειχθούν τελικά αντιοικονομικά.


Οι αντλίες θερμότητας της Climaveneta υπόσχονται εγγυημένα καλά αποτελέσματα, καθώς πρόκειται για ολοκληρωμένα συστήματα κεντρικής θέρμανσης, τα οποία παρέχουν άνεση και πλήρη θέρμανση του χώρου, με πολύ ανώτερη απόδοση απ’ότι ένας λέβητας πετρελαίου, φυσικού αερίου. Δεν έχουμε να κάνουμε με μια ηλεκτρική μικροσυσκευή για να ζεσταινόμαστε προσωρινά ή πρόχειρα, όπως οι θερμάστρες πάσης φύσης. Είναι μία επένδυση που πιάνει τόπο και προσθέτει αξία στο κτίριο / κατοικία και όχι μία ακόμη δαπάνη για να «πετάξουμε» χρήματα και να ζεσταθούμε προσωρινά.


Κόστος και εύρος τιμών

Αρχικά ίσως προβληματιστείτε από το φαινομενικά υψηλό αρχικό κόστος των αντλιών θερμότητας: σε γενικές γραμμές, μια αντλία θερμότητας αξιόπιστου κατασκευαστή, κοστίζει περίπου από 5.000 ευρώ έως 9.000 ευρώ. Σε αυτό το εύρος τιμών δεν υπολογίζεται το κόστος της εγκατάστασης το οποίο φυσικά ποικίλει ανάλογα με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του κτιρίου ή της κατοικίας που θα θερμανθεί. Βασικότερος όμως παράγοντας του συνολικού κόστους, που καθορίζει εάν θα είμαστε στο κάτω ή στο επάνω όριο του εύρους τιμών, είναι το μέγεθος του χώρου τον οποίο πρόκειται να θερμάνει η αντλία θερμότητας. Για ένα σπίτι 70m2 μένουμε χαμηλά, ενώ για άλλο 300m2 φτάνουμε στα επάνω όρια.


Η πραγματική αξία της αντλίας θερμότητας

Εδώ λοιπόν είναι κρίσιμο να συνυπολογίσετε τη μεγάλη διαφορά στην απόδοση των αντλιών θερμότητας σε σχέση με τους «παραδοσιακούς» τρόπους θέρμανσης: συγκεκριμένα, οι αντλίες θερμότητας μπορούν να προσφέρουν έως και 80% μείωση του κόστους στην ενέργεια που χρειάζονται για να ζεστάνουν ένα σπίτι σε σχέση με έναν λέβητα πετρελαίου! Επιπλέον, το κάθε νοικοκυριό θα γλιτώσει και την αγορά και εγκατάσταση επιπλέον κλιματιστικών μονάδων και ηλεκτρικού ή ηλιακού θερμοσίφωνα, καθώς οι αντλίες θερμότητας μπορούν να προσφέρουν ψύξη το καλοκαίρι αλλά και ζεστό νερό χρήσης καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Διαβάστε περισσότερα για το κόστος των αντλιών θερμότητας εδώ: http://climaveneta-economy.gr/heat-pumps/kostos-antlias

 


Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

News Flash

Νέα μελέτη : Η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων φέρνει εξοικονόμηση πόρων αλλά χρειάζεται επενδύσεις

Το ποσό των 80-153 δισ. ευρώ από την παραγωγή ενέργειας έως το 2050, θα μπορούσε να εξοικονομήσει η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων της Ε.Ε. σύμφωνα με νέα έκθεση που συνέταξε η Ecofys.
Η «άνθηση» των αντλιών θερμότητας στην Ευρωπαϊκή Αγορά

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Αντλιών Θερμότητας (EHPA) εκπόνησε και δημοσίευσε τα αποτελέσματα μεγάλης πανευρωπαϊκής έρευνας για την αγορά των συστημάτων αυτών και την υιοθέτηση τους στον κτιριακό τομέα (νέες οικοδομές και ανακαινίσεις).H Climaveneta σε έργο του αρχιτέκτονα Renzo Piano

Ο γνωστός αρχιτέκτονας ανέλαβε τη σχεδίαση μιας ολόκληρης νέας περιοχής  με διαμερίσματα, γραφεία, καταστήματα αλλά και πολιτιστικούς χώρους – όπως ένα μουσείο επιστημών – στην περιοχή του Τrento στην Ιταλία.