Το κόστος είναι σίγουρα ένας καθοριστικός παράγοντας για την απόκτηση κάθε καταναλωτικού αγαθού. 

 Όταν έχεις να κάνεις όμως με την απόκτηση ενός συστήματος κλιματισμού/θέρμανσης, το οποίο είναι καθοριστικό για την ποιότητα ζωής των δικών σου ανθρώπων,τότε πρέπει να αντιμετωπίζεις αυτή την αγορά ως επένδυση με σημαντικά οφέλη σε μόνιμη βάση. Δεν είναι περίεργο που είμαστε ολοένα και πιο προσεκτικοί για το που πρέπει να δαπανήσουμε τα χρήματά τους. Χρειάζεται πάντοτε «ψάξιμο» για ότι θέλουμε να βάλουμε στο σπίτι ή στον επαγγελματικό μας χώρο, καθώς πρώτα απ’όλα πρέπει να ελέγξουμε εάν η αγορά αυτή «αξίζει τα λεφτά της». Αυτός είναι ο καθοριστικός παράγοντας και όχι το απόλυτο νούμερο του αρχικού κόστους αγοράς, το οποίο μικρό ή μεγάλο μπορεί να μετατραπεί σε «λεφτά για πέταμα» στην περίπτωση μίας κακής επιλογής. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με τους θερμοπομπούς, τις φορητές σόμπες, τα ηλεκτρικά λεβητάκια και άλλες μικροσυσκευές θέρμανσης που το χειμώνα του 2012 κατέκλυσαν τα σπίτια επειδή ήταν φθηνές λύσεις, μόνο και μόνο για να αποδειχθούν τελικά αντιοικονομικά.


Οι αντλίες θερμότητας της Climaveneta υπόσχονται εγγυημένα καλά αποτελέσματα, καθώς πρόκειται για ολοκληρωμένα συστήματα κεντρικής θέρμανσης, τα οποία παρέχουν άνεση και πλήρη θέρμανση του χώρου, με πολύ ανώτερη απόδοση απ’ότι ένας λέβητας πετρελαίου, φυσικού αερίου. Δεν έχουμε να κάνουμε με μια ηλεκτρική μικροσυσκευή για να ζεσταινόμαστε προσωρινά ή πρόχειρα, όπως οι θερμάστρες πάσης φύσης. Είναι μία επένδυση που πιάνει τόπο και προσθέτει αξία στο κτίριο / κατοικία και όχι μία ακόμη δαπάνη για να «πετάξουμε» χρήματα και να ζεσταθούμε προσωρινά.


Κόστος και εύρος τιμών

Αρχικά ίσως προβληματιστείτε από το φαινομενικά υψηλό αρχικό κόστος των αντλιών θερμότητας: σε γενικές γραμμές, μια αντλία θερμότητας αξιόπιστου κατασκευαστή, κοστίζει περίπου από 5.000 ευρώ έως 9.000 ευρώ. Σε αυτό το εύρος τιμών δεν υπολογίζεται το κόστος της εγκατάστασης το οποίο φυσικά ποικίλει ανάλογα με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του κτιρίου ή της κατοικίας που θα θερμανθεί. Βασικότερος όμως παράγοντας του συνολικού κόστους, που καθορίζει εάν θα είμαστε στο κάτω ή στο επάνω όριο του εύρους τιμών, είναι το μέγεθος του χώρου τον οποίο πρόκειται να θερμάνει η αντλία θερμότητας. Για ένα σπίτι 70m2 μένουμε χαμηλά, ενώ για άλλο 300m2 φτάνουμε στα επάνω όρια.


Η πραγματική αξία της αντλίας θερμότητας

Εδώ λοιπόν είναι κρίσιμο να συνυπολογίσετε τη μεγάλη διαφορά στην απόδοση των αντλιών θερμότητας σε σχέση με τους «παραδοσιακούς» τρόπους θέρμανσης: συγκεκριμένα, οι αντλίες θερμότητας μπορούν να προσφέρουν έως και 80% μείωση του κόστους στην ενέργεια που χρειάζονται για να ζεστάνουν ένα σπίτι σε σχέση με έναν λέβητα πετρελαίου! Επιπλέον, το κάθε νοικοκυριό θα γλιτώσει και την αγορά και εγκατάσταση επιπλέον κλιματιστικών μονάδων και ηλεκτρικού ή ηλιακού θερμοσίφωνα, καθώς οι αντλίες θερμότητας μπορούν να προσφέρουν ψύξη το καλοκαίρι αλλά και ζεστό νερό χρήσης καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Διαβάστε περισσότερα για το κόστος των αντλιών θερμότητας εδώ: http://climaveneta-economy.gr/heat-pumps/kostos-antlias

 


Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

News Flash

Webinar για τις Αντλίες Θερμότητας

Webinar για να γνωρίσετε τις Αντλίες Θερμότητας Climaveneta που στοχεύουν στη δραστική μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης των κτιρίων ταυτόχρονα με την ασύγκριτη οικονομία που επιτυγχάνεται στην θέρμανση, παραγωγή ζεστών νερών και ψύξη.Επιτέλους είναι οριστικό ! χωρίς έγκριση της πολυκατοικίας η αποσύνδεση από την κεντρική θέρμανση

Ψηφίστηκε χθές το βράδυ στην βουλή η πολυαναμενόμενη διάταξη για την αποσύνδεση από την κεντρική θέρμανση όσων διαμερισμάτων το επιθυμούν σε πολυκατοικίες.Τι είναι το «κατακόρυφο δάσος»

Πρόκειται για τον κορυφαίο ουρανοξύστη της Ευρώπης, που τιμήθηκε με τo βραβείο «Council on Tall Buildings and Urban Habitat - CTBUH Annual Awards 2015» του αρμόδιου Συμβουλίου για τα ψηλά κτίρια και το αστικό περιβάλλον.