• ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

  Ξενοδοχείο

  Ikos Olivia Resort

 • ΝΑΥΠΛΙΟ
  ΝΑΥΠΛΙΟ

  Ξενοδοχείο

  Αμαλία

 • ΚΡΗΤΗ
  ΚΡΗΤΗ

  Ξενοδοχείο

  Sirens Village

Οικονομία 50% στα ζεστά νερά και τη θέρμανση, χωρίς πετρέλαιο και κλιματισμός το καλοκαίρι γίνεται ? Ναι, η Climaveneta είναι από τις ελάχιστες εταιρείες αντλιών θερμότητας που κατασκευάζουν μοντέλα ειδικά για εξοικονόμηση ενέργειας σε ξενοδοχεία υφιστάμενα ή νέα, καλύπτοντας με τον οικονομικότερο τρόπο το σύνολο των αναγκών τους για ζεστά νερά χρήσης, κλιματισμό και θέρμανση. Πρόκειται για το πιο σύγχρονο σύστημα που υπάρχει για πλήρη υποκατάσταση του πετρελαίου.

Τι κερδίζει το ξενοδοχείο:

 • δραστική μείωση εξόδων που μεταφράζεται σε άμεση αύξηση της κερδοφορίας
 • οικονομία έως 80% έναντι του πετρελαίου στην παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και στη θέρμανση
 • λειτουργία σε όλες τις συνθήκες, χειμώνα–καλοκαίρι, από -20oC έως +46oC
 • πολύ εύκολη εγκατάσταση σε υφιστάμενα ξενοδοχεία
 • μικρό κόστος συντήρησης κι εύκολο χειρισμό
 • συμβατότητα με όλων των τύπων τα boiler και θερμαντικά σώματα (σώματα καλοριφέρ, panels, fan coils)
 • οικονομία 35-50% στην ψύξη σε σχέση με ψύκτες παλιάς τεχνολογίας
 • πολύ χαμηλή στάθμη ήχου, υψηλή ασφάλεια (δεν υπάρχει καύση/φλόγα/καύσιμα)


Αποκλειστικά για Ζεστά Νερά χρήσης

Ακόμα και σε ξενοδοχεία που δεν επιθυμούν να αλλάξουν το σύστημα θέρμανσης-κλιματισμού που έχουν επιλέξει, οι αντλίες θερμότητας Climaveneta είναι εξαιρετικά συμφέρουσες μόνο και μόνο για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Με οικονομία έως 80% σε σχέση με το πετρέλαιο, καλύπτουν το 100% των αναγκών, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι, πρωί και βράδυ. Αυτό ισχύει ανεξάρτητα μεγέθους ξενοδοχείου και ανεξάρτητα του συστήματος κλιματισμού και θέρμανσης που χρησιμοποιεί. Δείτε λεπτομέρειες εδώ.


Ένα κρυφό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Οι ξενοδόχοι δεν είχαν μέχρι σήμερα μεγάλη εξοικείωση με τις αντλίες θερμότητας, επειδή εμπιστεύονταν αβλεπεί το «αξιόπιστο πετρέλαιο». Παράλληλα, η συντριπτική πλειοψηφία μελετητών μηχανικών δεν έμπαιναν στο κόπο να προτείνουν κάτι καινούργιο κατά την ανέγερση των ξενοδοχείων, γιατί πολύ απλά... δεν θα πλήρωναν αυτοί τα υψηλά κόστη ζεστού νερού και θέρμανσης. Τα τελευταία χρόνια όμως, με το πετρέλαιο να ακριβαίνει, όποιος ξενοδόχος αποφασίσει να χρησιμοποιήσει αντλίες θερμότητας αποκτά ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, μειώνοντας δραστικά τα λειτουργικά έξοδα της μονάδας του.


Συμφέρει η εγκατάσταση τους; Επιδότηση ΕΣΠΑ / Επενδυτικός Νόμος

Η δαπάνη αγοράς κι εγκατάστασης αντλίας θερμότητας Climaveneta σε νέες ή υφιστάμενες ξενοδοχειακές μονάδες είναι μικρή σε σχέση με το όφελος που προσφέρουν, με αποτέλεσμα να αποσβένονται τάχιστα, ακόμα κι εντός μίας ή δύο σεζόν. Συμφέρει δηλαδή να εγκατασταθούν χωρίς καμία απολύτως επιδότηση. Παρ' όλ' αυτά, επιδοτούνται σε ποσοστό 40-60%, ως το κατ' εξοχήν σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας από όλα τα προγράμματα επιδότησης που "τρέχουν" κατά καιρούς.


Πραγματικό παράδειγμα :

Πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα 70 δωματίων στην Μύκονο

Το συγκρότημα αποτελείται από τρεις ανεξάρτητες πτέρυγες. Τον Απρίλιο του 2013 εγκαταστάθηκε μία αντλία θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών Climaveneta AW-HT 0071t στην πρώτη πτέρυγα προκειμένου ο ξενοδόχος να αξιολογήσει τη λειτουργία του συστήματος και την οικονομία που θα επιτυγχάνεται αποκλειστικά για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη λειτουργία του συστήματος το καλοκαίρι του 2013, το ξενοδοχείο εγκατέστησε φέτος δύο επιπλέον αντλίες θερμότητας Climaveneta, τύπου AW 0071 HT ισχύος 37,3 kW και AW 0041 HT ισχύος 19,9 kW και πάλι για ζεστά νερά χρήσης αλλά και για τη θέρμανση εσωτερικής πισίνας στη μία πτέρυγα.

 

Δείτε λεπτομέρειες στην αποκλειστική σελίδα της Climaveneta για τα ξενοδοχεία

Κατεβάστε (pdf) παρουσίαση των εφαρμογών για ξενοδοχεία (ελληνικά)
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

News Flash

Τι είναι το «κατακόρυφο δάσος»

Πρόκειται για τον κορυφαίο ουρανοξύστη της Ευρώπης, που τιμήθηκε με τo βραβείο «Council on Tall Buildings and Urban Habitat - CTBUH Annual Awards 2015» του αρμόδιου Συμβουλίου για τα ψηλά κτίρια και το αστικό περιβάλλον.H Climaveneta σε έργο του αρχιτέκτονα Renzo Piano

Ο γνωστός αρχιτέκτονας ανέλαβε τη σχεδίαση μιας ολόκληρης νέας περιοχής  με διαμερίσματα, γραφεία, καταστήματα αλλά και πολιτιστικούς χώρους – όπως ένα μουσείο επιστημών – στην περιοχή του Τrento στην Ιταλία.Ένα θέατρο … σαν ποτάμι !

Το φουτουριστικό κτίριο του Grand Theatre de Rabat, είναι δείγμα της αρχιτεκτονικής επανάστασης στην κατασκευή θεάτρων.