matmut atlantique «Βάζουν γκολ» σε τρία από τα πιο σύγχρονα γήπεδα της Γαλλίας όπου διεξάγονται οι αγώνες για το EURO 2016 !

Στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στη Γαλλία, 24 ομάδες  ανταγωνίζονται σε 10 στάδια για να καταλήξουν  στις 10 Ιουλίου στο μεγάλο τελικό.  Η Climaveneta κάνει αισθητή την παρουσία της και σε αυτήν την διοργάνωση καθώς έχει εγκαταστήσει μονάδες αντλιών θερμότητας σε τρία από τα πλέον σύγχρονα γήπεδα της Γαλλίας :  το Atlantique στο Μπορντό,  το Allianz Riviera στη Νίκαια και στo ιστορικό Parc des Princes στο Παρίσι.


Το Nouveau Stade de Bordeaux είναι ένα γήπεδο νέας γενιάς, πολλαπλών χρήσεων τα εγκαίνια του οποίου έγιναν τον Μάιο του 2015. Είναι αφιερωμένο στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, με χωρητικότητα 42.000 θέσεων. Για τον κλιματισμό του γηπέδου αυτού  εγγυήθηκε  η Climaveneta με την τοποθέτηση δύο μονάδων της που συνδυάζουν το καλύτερο επίπεδο εσωτερικής θερμοκρασίας και υγρασίας και μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας με αποτέλεσμα την μείωση του κόστους λειτουργίας. Οι δύο μονάδες που επιλέγηκαν για  αυτό το φουτουριστικό και εμβληματικό γήπεδο είναι: 
Αντλία θερμότητας αέρα – νερού, μοντέλο NECS-N και το ειδικό μοντέλο Integra NECS-Q ταυτόχρονης λειτουργίας σε ψύξη και θέρμανση και τα δύο ενεργειακής κλάσης Α.
 
allianz_rivieraΤο γήπεδο Allianz Riviera στη Νίκαια εγκαινιάστηκε το 2013 και από τότε έχει φιλοξενήσει τους εντός έδρας αγώνες της τοπικής ομάδας OGC Nice. Έχει χωρητικότητα 35.000 θέσεων και στεγάζει και Μουσείο Αθλητισμού. Κλιματίζεται από μια αντλία θερμότητας πολλαπλών χρήσεων Climaveneta NECS-CQ σχεδιασμένη ειδικά για το συγκεκριμένο γήπεδο, που καλύπτει τόσο τις ανάγκες ψύξης όσο και τις ανάγκες θέρμανσης.

parc des princesΤο γήπεδο Parc des Princes, στο Παρίσι, κατασκευάστηκε το 1972, όμως, λόγω του μοντέρνου σχεδιασμού του φαίνεται σύγχρονο, ακόμα και σήμερα. Το γήπεδο αυτό μπορεί να φιλοξενήσει 48.500 άτομα και έχει ανακαινιστεί πρόσφατα.  Εδώ έχουν εγκατασταθεί δύο αντλίες θερμότητας Climaveneta του πλέον σύγχρονου μοντέλου Integra ERACS2-Q / SL-CA, ενεργειακής κλάσης Α, ταυτόχρονης λειτουργίας σε ψύξη και θέρμανση  συνολικής ψυκτικής απόδοσης 1194 kW και θερμαντικής απόδοσης 1214 kW.
 

Ο συγκεκριμένος τύπος αντλιών θερμότητας της οικογένειας Integra της Climaveneta είναι γνωστός ως ο «Βασιλιάς των αντλιών θερμότητας», ο πιο σύγχρονος που υπάρχει, καθώς με ένα τετρασωλήνιο σύστημα παράγει ταυτόχρονα ζεστό και κρύο νερό, μεταφέροντας ουσιαστικά θερμότητα από το ένα κύκλωμα στο άλλο. Με αυτό τον τρόπο, οι μονάδες Integra πετυχαίνουν απόδοση έως 800%, τη στιγμή που ένα συμβατικό σύστημα με καυστήρα φυσικού αερίου για θέρμανση ή ζεστά νερά φτάνει το 95% και με ψύκτη για τον κλιματισμό δεν θα ξεπερνούσε το 300%. Η επιλογή των μονάδων αυτών της Climaveneta στα γήπεδα του Euro 2016 και του πρωταθλήματος της Γαλλίας είναι ενδεικτική της τεχνολογικής υπεροχής της σε κάθε είδους εφαρμογή, από την μικρή κατοικία μέχρι τα ξενοδοχεία τα αεροδρόμια και φυσικά τα αθλητικά κέντρα.


Σχετικά
Links :

Γήπεδο Atlantique: http://www.matmut-atlantique.com/en
Γήπεδο Allianz Riviera: http://www.allianz-riviera.fr
Γήπεδο Parc des Princes: http://www.psg.fr
Τεχνική Παρουσίαση αντλιών θερμότητας Integra: εδώ
Video για τις αντλίες θερμότητας Integra: εδώ

 

 

 Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

News Flash

Ένα κτίριο που «κινείται» στο Παρίσι

Το κτίριο γραφείων Kinetik, όπως βαφτίστηκε, εκφράζει τη φιλοσοφία του «Kinetic Art» στα κτίρια. Σχεδιασμένο από το διεθνές γραφείο αρχιτεκτονικής Sauerbruch Hutton, αποτελείται από 15.000 m² που προορίζονται για χώρους γραφείων, 695 m² για καταστήματα και 649 m² για άλλες χρήσεις.2016 Συναγερμός ! Το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη για τρίτη συνεχόμενη φορά !

Ο μέσος όρος της θερμοκρασίας του περασμένου έτους πάνω από στεριά και θάλασσα, ήταν ο υψηλότερος που έχουμε δει ποτέ από το 1880.H Climaveneta σε έργο του αρχιτέκτονα Renzo Piano

Ο γνωστός αρχιτέκτονας ανέλαβε τη σχεδίαση μιας ολόκληρης νέας περιοχής  με διαμερίσματα, γραφεία, καταστήματα αλλά και πολιτιστικούς χώρους – όπως ένα μουσείο επιστημών – στην περιοχή του Τrento στην Ιταλία.