Βρισκόμαστε σε μία εποχή που στο χώρο των κτιριακών έργων επικρατεί απόλυτη «νηνεμία» και αντικειμενικά δεν προβλέπεται για την επόμενη πενταετία κάποια σημαντική βελτίωση.Οι εγκαταστάτες και τεχνίτες που σχετίζονται με την οικοδομή έχουν χάσει το κύριο αντικείμενο τους και αναζητούν εναλλακτικές δραστηριότητες, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Μία τέτοια ευκαιρία αναζητούσαν και οι υδραυλικοί θερμικών εγκαταστάσεων (θερμοϋδραυλικοί), προκειμένου να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα - και την βρήκαν. Πρόκειται για τις αντλίες θερμότητας, την πιο σύγχρονη, ενεργειακά αποδοτική και οικονομική τεχνολογία κεντρικής θέρμανσης και κλιματισμού, όσο κι αν φθηνύνει πρόσκαιρα το πετρέλαιο.

Μαζική ήταν λοιπόν η συμμετοχή των υδραυλικών στην τεχνική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου με
πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας (ΣΕΥΑ) και του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού κατασκευαστή αντλιών θερμότητας Climaveneta, που υποστηρίζεται στην Ελλάδα από τον Όμιλο Εταιριών Δέλτα Τεχνική. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου και οι 100 και πλέον συμμετέχοντες παρακολούθησαν με ταχύρυθμο τρόπο τα τεχνικά χαρακτηριστικά της τεχνολογίας αυτής, τους τρόπους μελέτης και τις τεχνικές της σωστής εγκατάστασης. Με αυτό τον τρόπο ο Σύνδεσμος «ενίσχυσε» τα μέλη του με γνώσεις επάνω σε ένα σύγχρονο αντικείμενο με άμεση προοπτική.

Οι αντλίες θερμότητας είναι μία τεχνολογία θέρμανσης που βασίζεται σε δίκτυο με σωληνώσεις νερού, όπως ακριβώς το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, τροφοδοτώντας καλοριφέρ, fan coil ή ενδοδαπέδιο. Έχει τη δυνατότητα να παρέχει και κλιματισμό για το καλοκαίρι και ζεστά νερά, ενώ σημαντικό είναι ότι συνδέεται εύκολα στο υφιστάμενο δίκτυο ενός καυστήρα πετρελαίου, ενός boiler, ενός ηλιακού θερμοσίφωνα, χωρίς να απαιτεί χώρο στο λεβητοστάσιο (τοποθετείται εξωτερικά). Σε σχέση με το φυσικό αέριο, οι αντλίες θερμότητας είναι ακόμα πιο οικονομικές, πιο ασφαλείς (δεν υπάρχει καύση ή φλόγα), πιο σύγχρονες και έχουν και τη δυνατότητα κλιματισμού. Επιπλέον, είναι το σύστημα που θα αφήσει τους πιο ευχαριστημένους πελάτες, καθώς θα βλέπουν από την 1η μέρα τα έξοδα θέρμανσης να μειώνονται κατά 35-60%.

antlia thermotitasΤο πλεονέκτημα των αντλιών θερμότητας για τους υδραυλικούς είναι σημαντικό και τους ανοίγει μία επαγγελματική ευκαιρία που σε καιρό κρίσης είναι δύσκολο να βρεθεί. Ταιριάζουν απολύτως στις δεξιότητες και στο αντικείμενο των υδραυλικών, δίνοντας τους τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε τεχνικούς ενεργειακής εξοικονόμησης, να διαφοροποιηθούν από τους ανειδίκευτους και να ανοίξουν νέες δουλειές σε κατοικίες, ξενοδοχεία αλλά και κάθε άλλου είδους χώρο που μέχρι σήμερα έκαιγε πετρέλαιο για να θερμάνει χώρους ή νερό χρήσης.

Κάθε υδραυλικός που επιθυμεί να ενημερωθεί για τις αντλίες θερμότητας, μπορεί να επικοινωνήσει με τους μηχανικούς της Δέλτα Τεχνική – Climaveneta, για να κανονιστεί κατ’ ιδίαν τεχνική ενημέρωση, να συμμετάσχει στα σεμινάρια που πραγματοποιούνται κάθε μήνα ή εφόσον πρόκειται για επαγγελματικό Σύνδεσμο, όπως η περίπτωση της ΣΕΥΑ, να ζητήσει σεμινάριο ειδικά για τα μέλη του.


Σχετικές Συνδέσεις:

Τι είναι και πώς λειτουργεί η αντλία θερμότητας : δείτε εδώ
Ενδεικτικά περιεχόμενα του τεχνικού σεμιναρίου : δείτε εδώ
Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας : www.seya.gr
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

News Flash

Η Climaveneta χορηγός στο «Μονοπάτι Παρνασσού 2014»

Η Δέλτα Τεχνική ήταν χορηγός στον αγώνα “Μονοπάτι Παρνασσού 2014”, έναν ημιμαραθώνιο αγώνας βουνού, απόστασης 24,2 χιλιομέτρων.Η Climaveneta πιστοποιεί ενεργειακά τα κορυφαία κτίρια του κόσμου

H Climaveneta, ο κορυφαίος κατασκευαστής συστημάτων κλιματισμού και θέρμανσης στην Ευρώπη, οδηγεί τις εξελίξεις και στον τομέα της αξιολόγησης και πιστοποίησης ενεργειακής απόδοσης σύγχρονων κτιρίων.Singapore Sports Hub: κορυφαία ενεργειακή απόδοση

Το Sports Hub καλύπτει έκταση 35 στρεμμάτων και άνοιξε τις πύλες του τον Απρίλιο, έτοιμο να φιλοξενήσει κορυφαίες αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.