Επειδή ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθεί κάποιος για τις δυνατότητες ενός συστήματος είναι να το δει να δουλεύει, σας παρουσιάζουμε ένα πραγματικό παράδειγμα στο οποίο οι αντλίες θερμότητας της Climaveneta αντικατέστησαν με επιτυχία το πετρέλαιο σε διαμέρισμα πολυκατοικίας.


Νέα Φιλαδέλφεια, Αττική

H έμπειρη και άρτια καταρτισμένη ομάδα της Climaveneta, κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια πρόκληση, που αφορούσε ένα υφιστάμενο διαμέρισμα σε πολυκατοικία, οι ιδιοκτήτες του οποίου ήθελαν να «απεξαρτηθούν» από το πετρέλαιο. Τα κοινόχρηστα τα τελευταία χρόνια είχαν αυξηθεί δραματικά εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης της τιμής του πετρελαίου ενώ παράλληλα, η θέρμανση του διαμερίσματος τους εξαρτιόταν από τις οικονομικές δυνατότητες... και των άλλων ενοίκων της πολυκατοικίας. Έτσι, βασικός στόχος ήταν να αυτονομηθεί τελείως το διαμέρισμα και να αποκτήσει καλή και φθηνή θέρμανση για τους χειμερινούς μήνες. Αφού πραγματοποιήθηκε μια λεπτομερής μελέτη του χώρου από τους μηχανικούς της Climaveneta και συνεκτιμήθηκαν τα βασικά δεδομένα (συνολικό εμβαδόν, εσωτερική διαρρύθμιση, υφιστάμενο σύστημα καλοριφέρ του διαμερίσματος, ανάγκες των ιδιοκτητών κτλ), επιλέχθηκε η ιδανικότερη λύση για αυτήν την  περίπτωση, έτσι ώστε να παρέχεται αποτελεσματική θέρμανση, αξιοποιώντας συγχρόνως το ήδη εγκατεστημένο δίκτυο σωμάτων καλοριφέρ.

Συγκεκριμένα στο διαμέρισμα των 120 τ.μ. τοποθετήθηκε αντλία θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών Climaveneta, μοντέλο AW HT 0041 και θερμαντικής απόδοσης 16kW, η οποία «συνεργάζεται» άψογα με τα καλοριφέρ, θερμαίνοντάς τα ακριβώς όπως θα έκανε και ένας καυστήρας πετρελαίου, χωρίς όμως να «καίει» ούτε… σταγόνα από το πανάκριβο καύσιμο! Η λύση αυτή παρέχει επιπλέον τεράστια εξοικονόμηση στον προϋπολογισμό του εν λόγω νοικοκυριού, καθώς υπολογίστηκε ότι σε ετήσια βάση θα δαπανώνται πλέον 350€ για τη θέρμανση σπιτιού αντί για 800€.

Πώς λειτουργεί η αντλία θερμότητας;

Αυτή είναι και η συνηθέστερη ερώτηση που μας κάνουν εδώ στη Climaveneta και ίσως η σημαντικότερη. Kατ’αρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι πρόκειται για ένα απλούστατο σύστημα το οποίο στηρίζεται σε μία καταπληκτική αρχή λειτουργίας: αντί να παράγει θερμότητα καταναλώνοντας καύσιμα, μεταφέρει/αντλεί (εξ’ ου και η ονομασία «αντλία») τη θερμότητα που ήδη υπάρχει, από τον ένα χώρο στον άλλο. Το χειμώνα λοιπόν, η αντλία θερμότητας παίρνει θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα και τη φέρνει μέσα στο χώρο μας, στο σπίτι μας, ζεσταίνοντας το νερό του καλοριφέρ, όπως έκανε έως τώρα το πετρέλαιο. (Διαβάστε περισσότερα για τα βασικά πλεονεκτήματα αντλιών θερμότητας εδώ)

Η παγκόσμια αποδοχή των αντλιών θερμότητας

Οι αντλίες θερμότητας είναι ήδη μία τάση με ιδιαίτερη δυναμική στην Ευρώπη αλλά ακόμα και στην Αμερική του «φθηνού» πετρελαίου. Και αυτό γιατί όλοι αναγνωρίζουν ότι αργά ή γρήγορα, κάθε κατοικία θα εξοπλιστεί με αντλία θερμότητας. Το πετρέλαιο, άσχετα με τις πρόσκαιρες μειώσεις που έγιναν φέτος για πολιτικούς λόγους σε διεθνές επίπεδο, θα συνεχίσει να ακριβαίνει με ταχύτερο ρυθμό από το ηλεκτρικό ρεύμα γιατί πολύ απλά... «τελειώνει». Το φυσικό αέριο ήδη αποτελεί και αυτό αντικείμενο πολιτικών παιχνιδιών, διεθνών συγκρούσεων και φορολόγησης ενώ η τιμή του είναι εξαιρετικά απρόβλεπτη, με σκαμπανεβάσματα μέσα στο χρόνο έως 20%. Είναι λοιπόν η κατάλληλη στιγμή για να αποφασίσετε και εσείς να μην «καίτε» άλλα χρήματα για αγορά πετρελαίου αλλά να επενδύσετε τα καλύτερα σε μία αντλία θερμότητας που θα σας μείνει για πάντα και θα σας λύσει το πρόβλημα της θέρμανσης οριστικά!

Προμελέτη εγκατάστασης για το δικό σου χώρο εντελώς δωρεάν!

Για να μάθετε πως θα μπορούσαν να εγκατασταθούν τα συστήματα της Climaveneta στο δικό σας χώρο, στείλτε μας συμπληρωμένη μία φόρμα με τα στοιχεία της κατοικίας σας πατώντας εδώ και θα λάβετε άμεσα και τελείως δωρεάν, μια προμελέτη εγκατάστασης αντλίας θερμότητας Climaveneta για το σπίτι σας.
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

News Flash

Νέα μελέτη : Η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων φέρνει εξοικονόμηση πόρων αλλά χρειάζεται επενδύσεις

Το ποσό των 80-153 δισ. ευρώ από την παραγωγή ενέργειας έως το 2050, θα μπορούσε να εξοικονομήσει η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων της Ε.Ε. σύμφωνα με νέα έκθεση που συνέταξε η Ecofys.
Η Climaveneta συμμετέχει και φέτος στην Έκθεση HORECA 2016

O οίκος Climaveneta και η εταιρεία Δέλτα Θέρμανση Κλιματισμός προσκαλούν τους ξενοδόχους και τεχνικούς τους στην μεγαλύτερη έκθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού ΗORECA 2016.Ένα κτίριο που «κινείται» στο Παρίσι

Το κτίριο γραφείων Kinetik, όπως βαφτίστηκε, εκφράζει τη φιλοσοφία του «Kinetic Art» στα κτίρια. Σχεδιασμένο από το διεθνές γραφείο αρχιτεκτονικής Sauerbruch Hutton, αποτελείται από 15.000 m² που προορίζονται για χώρους γραφείων, 695 m² για καταστήματα και 649 m² για άλλες χρήσεις.