Επειδή ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθεί κάποιος για τις δυνατότητες ενός συστήματος είναι να το δει να δουλεύει, σας παρουσιάζουμε ένα πραγματικό παράδειγμα στο οποίο οι αντλίες θερμότητας της Climaveneta αντικατέστησαν με επιτυχία το πετρέλαιο σε διαμέρισμα πολυκατοικίας.


Νέα Φιλαδέλφεια, Αττική

H έμπειρη και άρτια καταρτισμένη ομάδα της Climaveneta, κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια πρόκληση, που αφορούσε ένα υφιστάμενο διαμέρισμα σε πολυκατοικία, οι ιδιοκτήτες του οποίου ήθελαν να «απεξαρτηθούν» από το πετρέλαιο. Τα κοινόχρηστα τα τελευταία χρόνια είχαν αυξηθεί δραματικά εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης της τιμής του πετρελαίου ενώ παράλληλα, η θέρμανση του διαμερίσματος τους εξαρτιόταν από τις οικονομικές δυνατότητες... και των άλλων ενοίκων της πολυκατοικίας. Έτσι, βασικός στόχος ήταν να αυτονομηθεί τελείως το διαμέρισμα και να αποκτήσει καλή και φθηνή θέρμανση για τους χειμερινούς μήνες. Αφού πραγματοποιήθηκε μια λεπτομερής μελέτη του χώρου από τους μηχανικούς της Climaveneta και συνεκτιμήθηκαν τα βασικά δεδομένα (συνολικό εμβαδόν, εσωτερική διαρρύθμιση, υφιστάμενο σύστημα καλοριφέρ του διαμερίσματος, ανάγκες των ιδιοκτητών κτλ), επιλέχθηκε η ιδανικότερη λύση για αυτήν την  περίπτωση, έτσι ώστε να παρέχεται αποτελεσματική θέρμανση, αξιοποιώντας συγχρόνως το ήδη εγκατεστημένο δίκτυο σωμάτων καλοριφέρ.

Συγκεκριμένα στο διαμέρισμα των 120 τ.μ. τοποθετήθηκε αντλία θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών Climaveneta, μοντέλο AW HT 0041 και θερμαντικής απόδοσης 16kW, η οποία «συνεργάζεται» άψογα με τα καλοριφέρ, θερμαίνοντάς τα ακριβώς όπως θα έκανε και ένας καυστήρας πετρελαίου, χωρίς όμως να «καίει» ούτε… σταγόνα από το πανάκριβο καύσιμο! Η λύση αυτή παρέχει επιπλέον τεράστια εξοικονόμηση στον προϋπολογισμό του εν λόγω νοικοκυριού, καθώς υπολογίστηκε ότι σε ετήσια βάση θα δαπανώνται πλέον 350€ για τη θέρμανση σπιτιού αντί για 800€.

Πώς λειτουργεί η αντλία θερμότητας;

Αυτή είναι και η συνηθέστερη ερώτηση που μας κάνουν εδώ στη Climaveneta και ίσως η σημαντικότερη. Kατ’αρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι πρόκειται για ένα απλούστατο σύστημα το οποίο στηρίζεται σε μία καταπληκτική αρχή λειτουργίας: αντί να παράγει θερμότητα καταναλώνοντας καύσιμα, μεταφέρει/αντλεί (εξ’ ου και η ονομασία «αντλία») τη θερμότητα που ήδη υπάρχει, από τον ένα χώρο στον άλλο. Το χειμώνα λοιπόν, η αντλία θερμότητας παίρνει θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα και τη φέρνει μέσα στο χώρο μας, στο σπίτι μας, ζεσταίνοντας το νερό του καλοριφέρ, όπως έκανε έως τώρα το πετρέλαιο. (Διαβάστε περισσότερα για τα βασικά πλεονεκτήματα αντλιών θερμότητας εδώ)

Η παγκόσμια αποδοχή των αντλιών θερμότητας

Οι αντλίες θερμότητας είναι ήδη μία τάση με ιδιαίτερη δυναμική στην Ευρώπη αλλά ακόμα και στην Αμερική του «φθηνού» πετρελαίου. Και αυτό γιατί όλοι αναγνωρίζουν ότι αργά ή γρήγορα, κάθε κατοικία θα εξοπλιστεί με αντλία θερμότητας. Το πετρέλαιο, άσχετα με τις πρόσκαιρες μειώσεις που έγιναν φέτος για πολιτικούς λόγους σε διεθνές επίπεδο, θα συνεχίσει να ακριβαίνει με ταχύτερο ρυθμό από το ηλεκτρικό ρεύμα γιατί πολύ απλά... «τελειώνει». Το φυσικό αέριο ήδη αποτελεί και αυτό αντικείμενο πολιτικών παιχνιδιών, διεθνών συγκρούσεων και φορολόγησης ενώ η τιμή του είναι εξαιρετικά απρόβλεπτη, με σκαμπανεβάσματα μέσα στο χρόνο έως 20%. Είναι λοιπόν η κατάλληλη στιγμή για να αποφασίσετε και εσείς να μην «καίτε» άλλα χρήματα για αγορά πετρελαίου αλλά να επενδύσετε τα καλύτερα σε μία αντλία θερμότητας που θα σας μείνει για πάντα και θα σας λύσει το πρόβλημα της θέρμανσης οριστικά!

Προμελέτη εγκατάστασης για το δικό σου χώρο εντελώς δωρεάν!

Για να μάθετε πως θα μπορούσαν να εγκατασταθούν τα συστήματα της Climaveneta στο δικό σας χώρο, στείλτε μας συμπληρωμένη μία φόρμα με τα στοιχεία της κατοικίας σας πατώντας εδώ και θα λάβετε άμεσα και τελείως δωρεάν, μια προμελέτη εγκατάστασης αντλίας θερμότητας Climaveneta για το σπίτι σας.
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

News Flash

H Climaveneta στην 10η HORECA

Η Climaveneta, το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής κεντρικών συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού στην Ευρώπη, θα συμμετάσχει στη φετινή HORECA, τη σημαντικότερη έκθεση στην Ελλάδα που αφορά τον ξενοδοχειακό και τον επισιτιστικό κλάδο.Τι είναι το «κατακόρυφο δάσος»

Πρόκειται για τον κορυφαίο ουρανοξύστη της Ευρώπης, που τιμήθηκε με τo βραβείο «Council on Tall Buildings and Urban Habitat - CTBUH Annual Awards 2015» του αρμόδιου Συμβουλίου για τα ψηλά κτίρια και το αστικό περιβάλλον.H Climaveneta, brand της Μitsubishi Electric: επιτυχημένη παρουσία στην 41η MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT 2018 στο Μιλάνο

H Climaveneta, brand της Μitsubishi Electric: επιτυχημένη παρουσία στην 41η MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT 2018 στο Μιλάνο